Nijedan proizvod ne odgovara izabranim kriterijumima.

MESTO GDE IDEJE POSTAJU STVARNOST

25.000 m2 izložbene površine

90.000 artikala

12 različitih poslovnih linija

Kupatilski program

Redefinišući svet kupatila kao „racionalnog, estetskog i podjednako osetljivog“, VitrA je donela potpuno novi koncept u kulturi kupatila. Koristeći kombinaciju udobnosti i tehnologije, pretvorila je kupatila u životni prostor. Sa kapacitetom za razvoj i proizvodnju svih proizvoda koji mogu biti potrebni u kupatilu, VitrA je obezbedila svoju poziciju u industriji dajući prioritet istraživanju i razvoju i radeći sa vodećim međunarodnim dizajnerima.

Vitra

Istorija nastanka savršenstva

Kao ključni deo Eczacıbası Holdinga osnovanog 1942. godine, eminentne industrijske grupacije sa 46 kompanija i preko 12.000 zaposlenih, VitrA ponosno neguje tradiciju dugu osam decenija.

Period nakon drugog svetskog rata bio je period stagnacije kako za lokalnu, tako i za međunarodnu trgovinu. Keramička radionica koju je osnovao dr Nejat F. Eczacıbası u Kartalu, u Istanbulu, 1942. godine, proizvodila je posuđe i ukrase sa samo osam zaposlenih. Posle rata, kako se privreda lagano vraćala u normalu, paralelno sa ekonomskim razvojem i urbanizacijom Turske, a u skladu sa potražnjom potrošača, rasla je i zainteresovanost za umivaonike i toalete. Proizvodnja keramike za kupatila, za koju se pokazalo da je perspektivna delatnost, brzo se širila, što je iziskivalo otvaranje veće proizvodnje u Kartalu, 1958. godine. Nastavljajući svoj rast, brend je dobio sadašnje ime VitrA, 1966. godine. 1977. osnovana je nova fabrika u Bozujuku, Bilečik, sa najsavremenijim tehnologijama. Puštanjem u rad fabrike mesinganih proizvoda kasnih 80-ih i fabrike keramičkih pločica 90-ih, Bozuiuk je brzo postao glavni proizvodni kampus kompanije VitrA.

Proces koji je doveo VitrA do sadašnje vodeće pozicije započeo je prvim izvozom u Nemačku, davne 1983. godine. U početku proizvodeći za velike svetske kompanije, VitrA je počeo da širi svoj asortiman proizvoda, započevši saradnju sa inostranim tržištima. 2000-te su dovele kompaniju do prekretnice u smislu brendiranja. Redefinišući svet kupatila kao „racionalnog, estetskog i podjednako osetljivog“, VitrA je donela potpuno novi koncept u kulturi kupatila. Koristeći kombinaciju udobnosti i tehnologije, pretvorila je kupatila u životni prostor. Sa kapacitetom za razvoj i proizvodnju svih proizvoda koji mogu biti potrebni u kupatilu, VitrA je obezbedila svoju poziciju u industriji dajući prioritet istraživanju i razvoju i radeći sa vodećim međunarodnim dizajnerima.

Kao deo svoje strategije da postane globalni brend, VitrA je nastavila da raste širenjem svog portfelja sa globalnim gigantima. 2006. godine je inkorporirala Engers Keramik, poznatu firmu za proizvodnju keramike sa nemačkog tržišta, što je označilo prvu prekookeansku akviziciju od strane turskog preduzeća za proizvodnju keramike. Ona je 2007. godine stekla većinski udeo u Odeljenju pločica kompanije Villeroi & Boch AG, najuglednijeg i najpoznatijeg svetskog brenda keramike, i Burgbada, jednog od vodećih evropskih proizvođača luksuznog kupatilskog nameštaja, 2008. Zarađujući otprilike tri četvrtine svog prihode sa inostranih tržišta i brojna dostignuća ovenčana međunarodnim nagradama za dizajn, VitrA je danas globalni brend prepoznat od strane svetski poznatih dizajnera i arhitekata.